46564
Book
In basket
Świat na talerzu / pomysł i opracowanie tekstów Beata Pawlikowska. - Warszawa : Wydawnictwo G+J RBA, 2004. - 205, [1] strona : ilustracje, fotografie ; 22 cm.
(Za Horyzontem)
"Świat na talerzu" to zbiór fascynujących opowiadadań o doświadczeniach kulinarnych znanych polskich podróżników i odkrywców. Opisują oni swoje niezwykłe doświadczenia związane z egzotycznymi potrawami, które przyszło im jeść w odległych zakątkach świata, ale nie tylko... Z opowieści naszych autorów przebija też nostalgia za polskim barszczem, razowcem i świeżutką mizerią.
Jak smakują pieczone mrówki, hamburger z krokodyla, świeży szpik z kości karibu? Jak przyrządzić najsmaczniejsze karaluchy? Jaki był ulubiony koktajl Ernesta Hemingwaya? Czego Szwedzi dodają do klusek? Odpowiedzi na te pytania i egzotyczne przepisy można znaleźć w naszej książce. [nota wydawcy]
Availability:
WYPOŻYCZALNIA KOSTRZYN
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again